Den Haag vanaf De Regent

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan woontoren De Regent. Een nieuwe 50 meter hoge toren die de noordelijke entree van het Energiekwartier markeert. Naast de toren zelf bestaat het project uit een 5-hoog appartementencomplex en een aantal eengezinswoningen. Allen geclusterd in twee aaneengesloten bouwblokken. De Regent is ontworpen door het Haagse architectenbureau Geurst en Schulze. Dat bureau heeft eerder faam verworven met het Wijnhavenkwartier (ook in Den Haag).

Tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni 2022 was de toren geopend. Aannemer Heijmans verzorgde op deze dag een rondleiding door de bovenste verdieping. Van daaruit heb je een mooi uitzicht over de stad.

1. Zicht op de toren vanaf de middenberm van de Koningin Emmakade.


2. Het Regentessekwartier met in de verte de zee.


3. De Energiecentrale


4. Zicht over de Koningin Emmakade richting zee. Aan de horizon kun je de Scheveningse vuurtoren zien. In het midden staat de Toren van Oud.


5. De Elandkerk met het Vredespaleis op de achtergrond.


6. Zocht op het rode dakenlandschap van het Zeeheldenkwartier. In het midden wordt het beeld op rigoureuze wijze onderbroken door een flat.


7. Kruispunt van De Constant Rebequestraat en de Koningin Emmakade. Op de hoek een fraai pand in overgangsarchitectuur.


8. Mooie dakopbouw aan de Kleine Veenkade.


9. Zicht op de skyline van Den Haag. Helaas nog even van achter de hekken, maar duidelijk is dat je van hieruit straks een van de mooiste uitzichten op de skyline hebt. Alle Haagse landmarks op een rij.